Η τηλεδιάσκεψη των ισχυρών ανδρών των 20 ομάδων της Premier League με εκπροσώπους της Λίγκας και στελέχη της Ένωσης Παικτών (PFΑ), δεν “έβγαλε” ευχάριστα νέα, καθώς οι ομάδες προειδοποίησαν τους ποδοσφαιριστές για απώλειες 1.137 δις λιρών.

Οι παίκτες της Premier League ενημερώθηκαν από τους συλλόγους ότι η απώλεια τους στην διάρκεια της διακοπής λόγω του κορωνοϊού, μπορεί να φτάσει το 1.13 δις λίρες, ζητώντας παράλληλα περικοπές της τάξεως του 30% από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό έρχεται σε μία ημέρα όπου η Λίβερπουλ προστέθηκε στην λίστα των ομάδων, είχαν προηγηθεί η Νιουκάστλ, η Τότεναμ, η Μπόρνμουθ και η Νόριτς, που έβαλε τους υπαλλήλους της στον νόμο για το επίδομα μισθού.

Μάλιστα ο Τζίμι Γκάραχερ άσκησε κριτική στην Λίβερπουλ για την κίνηση της αυτή.

Η απάντηση της Ένωσης των παικτών στο αίτημα των ομάδων ήταν ότι από αυτές τις περικοπές θα ζημιωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), μιας και συνολικά τα… κομμένα χρήματα θα φτάσουν στα 500 εκ. λίρες, άρα οι απώλειες από κρατήσεις για το NHS θα είναι 200 εκ. λίρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την «Telegraf» οι παίκτες ενημερώθηκαν ότι η οικονομική ζημιά από τα τηλεοπτικά αν δεν ολοκληρωθεί η χρονιά θα φτάσει τα 762 εκ. λίρες, 341 εκ. λίρες προέρχονται από τα δικαιώματα εκτός Αγγλίας.

Όσον αφορά την απώλεια από τα εισιτήρια αυτή υπολογίζεται στα 200 εκ. λίρες ενώ από τις χορηγίες θα χαθούν 175 εκ. λίρες.

Οι σύλλογοι θεωρούν ότι με 30% περικοπές στα συμβόλαια των παικτών θα γλιτώσουν ένα ποσό της τάξεως των 570 εκ. λιρών, το οποίο θα μειώσει κάπως την ζημιά του 1.13 δις λιρών.

Η Ένωση των Παικτών (PFA) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι όλοι εργάζονται για μία λύση και ενημερώνει ότι εφόσον περικοπούν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα μειωθούν οι κρατήσεις για το NHS, κάτι που δεν επιθυμούν.