Η Premier League γνωστοποίησε τη χαλάρωση των μέτρων για τους φιλάθλους στα γήπεδα, καθώς πλέον δεν θα απαιτείται για την είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα πραγματοποιεί πρώτη η Premier League, η οποία ανακοίνωσε την κατάργηση των πιστοποιητικών Covid ως προϋπόθεση για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα.

Στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων της φάσης Β’ που εφαρμόζει η αγγλική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης της υγειονομικής επιτροπής, η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης παύει να αποτελεί προαπαιτούμενο για την παρουσία του κοινού κι έτσι ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής των ανεμβολίαστων φιλάθλων στις εξέδρες.

Πλέον, τα μέτρα προφύλαξης και αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού περιορίζονται μόνο σε συστάσεις, όπως η χρήση μάσκας, το social distancing και το πλύσιμο των χεριών, όχι, όμως, σε καμία απαγόρευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 12 ετών έστω και με μία δόση έχει ξεπεράσει το 90%, ενώ σχεδόν το 65% έχει λάβει και την ενισχυτική/τρίτη δόση κατά της Οmicron.

Η αλλαγή στο πρωτόκολλο θα ισχύσει από την επόμενη κιόλας αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου. Θυμίζεται ότι εκτός του πρωτοκόλλου για τους οπαδούς, οι 20 ομάδες συμφώνησαν και για την αλλαγή των κανονισμών σχετικά με τις αναβολές αγώνων λόγω Covid-19, θέτοντας ως απαραίτητη συνθήκη τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ομάδα.