Η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε, έστω και καθυστερημένα, τις κακές εμφανίσεις με την πρώτη ήττα της σεζόν, με την Αλαβές να επικρατεί με 1-0 και να ξεκολλάει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε. Τόσο απέναντι στην Εσπανιόλ, όσο και απέναντι στην Χετάφε είδε τους αντιπάλους να προηγούνται και κατάφερε και «έκλεψε» ισάριθμες νίκες με γκολ στα χασομέρια.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιχείρησε να το κάνει τρίτη φορά σε λιγότερο μήνα, αλλά κάθε μέρα δεν είναι του Αη Γιαννιύ. Η Αλαβές προηγήθηκε από το 4ο λεπτό με τον Λαγουάρδια και με άμυνα υπέρ πίστεως και πατρίδος κράτησε το 1-0 ως το τέλος στην πρώτη φετινή της νίκη, αλλά και την πρώτη ήττα των πρωταθλητών, που κάτι πρέπει να αλλάξουν.

Οι ροχιμπλάνκος δείχνουν προβληματικοί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και για μία ακόμα φορά ήταν αναποτελεσματικοί σε αμυντική στατική φάση που έφερε το γρήγορο γκολ από τον Λαγουάρδια μετά από λάθος μαρκάρισμα του Σάβιτς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να κάνει το παραμικρό και παρά την κατοχή που ξεπέρασε το 70% δεν κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις στο γκολ. Μάλιστα η Αλαβές σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ, με το 1-0 να μένει ως το τέλος και την Ατλέτικο Μαδρίτης να προβληματίζει και πάλι πολύ σοβαρά με την εικόνα της…