Σε αποκαλύψεις που προκαλούν ανατριχίλα προχώρησε, σχετικά με τον τραυματισμό του, ο Σάντι Καθόρλα. «Το βακτήριο έτρωγε τον μυ…».

Για τον κόσμο του ποδοσφαίρου ο Σάντι Καθόρλα υπήρξε εν πολλοίς ξεγραμμένος.

Απείχε από τους αγωνιστικούς χώρους για μήνες και οι γιατροί έθεταν ως στόχο του να έχει μία φυσιολογική ζωή. Ο ίδιος ωστόσο δεν το έβαλε κάτω.

Με πείσμα, υπομονή και επιμονή βγήκε νικητής και πλέον στην Βιγιαρεάλ ζει μία δεύτερη ποδοσφαιρική ζωή.

Στην συνέντευξή του στον «Guardian» ο Καθόρλα, αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες:

«Έλεγα στην οικογένειά μου πως κάθε επόμενη μέρα θα τα παρατούσα. Θα μιλούσα στον φυσιοθεραπευτή και θα του έλεγα να σταματήσουμε την θεραπεία. Αντιλαμβάνομαι πόσο άσχημα αισθάνονται σήμερα οι ποδοσφαιριστές όταν μένουν μόνοι στο ξενοδοχείο τις μέρες πριν από τους αγώνες, αλλά πιστέψτε με, ξέρω καλά πως είναι να είσαι μόνος σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου…

Δούλευα στο ποδήλατο και άνοιγαν τα ράμματα στο πόδι μου. Επειδή άνοιγε η πληγή, μολυνόταν και έμπαιναν βακτήρια και έτρωγαν τον μυ μου. Το βράδυ, έβγαινε υγρό από το πόδι μου. Με έραβαν ξανά και πάλι άνοιγε… Πάλι έβγαινε υγρό. Οι γιατροί δεν είδαν τι είχε μέσα ο οργανισμός μου και τα βακτήρια έτρωγαν συνεχώς τον μυ μου στον αστράγαλο. Δεν κατάλαβαν ποτέ οι γιατροί ποιο βακτήριο το προκαλούσε αυτό. Μου έλεγαν απλά “μη σκέφτεσαι τώρα το ποδόσφαιρο. Σκέψου ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις απλά για να έχεις μια φυσιολογική ζωή, να μπορείς να περπατήσεις σωστά και να παίξεις με τον γιο σου…»