Μπορεί να αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω απέναντι στην Εσπανιόλ από το 28ο λεπτό, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι κακή και έσωσε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας.

Είναι μία περίοδος που τίποτα δεν πάει καλά ούτε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ούτε στον «Τσόλο» Σιμεόνε. Εκτός Ευρώπης με τον πιο ακραίο τρόπο, εκτός διεκδίκησης τίτλου (ήδη στο -10 από την κορυφή) και με πρόβλημα να καθαρίσει ακόμα και δικά της παιχνίδια.

Η αναμέτρηση με την Εσπανιόλ απλοποιήθηκε μετά την απευθείας αποβολή στο 28ο λεπτό του Καμπρέρα, όμως οι ροχιμπλάνκος αντί να επωφεληθούν από αυτό το «δώρο» τα θαλάσσωσαν εκ νέου.

Η Ατλέτικο είχε περισσότερες φάσεις στο 11 εναντίον 11, παρά με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ στο 62ο λεπτό ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία.

Από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χοσέλου έστρωσε με κεφαλιά την μπάλα στον Σέρχι Νταρντέρ, ο οποίος έκανε το 0-1.

Οι αποδοκιμασίες στο Μετροπολιτάνο, άρχισαν να πληθαίνουν με την λύση να δίνεται από έναν παίκτη που δεν πολυπιστεύει ο Σιμεόνε. Ο Ζοάο Φέλιξ με ωραίο μπάσιμο από τα αριστερά και σουτ από πολύ δύσκολη γωνία έκανε το 1-1 (78’), όμως οι ροχιμπλάνκος δεν κατάφεραν να βρουν γκολ νίκης, σε μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια στο εσωτερικό τους.