Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπλόκαρε για ακόμα μία φορά απέναντι σε αντίπαλο που έπαιξε οργανωμένη άμυνα, όμως μία κεφαλιά του Φελίπε στο 87ο λεπτό έδωσε οξυγόνο στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε.

Για μία ακόμα φορά η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε πολύ φτωχές επιθετικές ιδέες απέναντι σε ομάδα που έπαιξε μαζική άμυνα. Και είναι αλήθεια ότι λίγες ομάδες το κάνουν καλύτερα από την Οσασούνα φέτος.

Με εξαίρεση δύο φάσεις που ο Γκριεζμάν (19’) και ο Καράσκο (81’) σημάδεψαν την εξωτερική πλευρά των διχτύων, οι ροχιμπλάνκος αναλώνονταν σε παράλληλο ποδόσφαιρο και αρκετά γεμίσματα δίχως τύχη, μέχρι που η τύχη τους χαμογέλασε.

Μία άστοχη έξοδος του Ερέρα σε μία μάλλον δική του φάση και η κεφαλιά του Φελίπε που τον πρόλαβε με πονηριά έφερε το 1-0 (87’) και τον Τσόλο Σιμεόνε να πανηγυρίζει στα… κάγκελα.

Με φτωχή απόδοση, οι ροχιμπλάνκος πήραν μία μάλλον ανέλπιστη νίκη (1-0) πλησίασαν στους δύο βαθμούς την κορυφή, όμως το πρόβλημα τους δεν λύθηκε από τους τρεις πόντους που πήραν απέναντι στην ψυχωμένη ομάδα από την Παμπλόνα.