Χαμός στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τους παίκτες να αντιδρούν και να απειλούν με απεργία για την απόφαση της Λίγκας να διεξάγονται παιχνίδια πρωταθλήματος σε ΗΠΑ και Καναδά.

Στη συνεδρίαση του Σωματείου των Ισπανών ποδοσφαιριστών (AFE) παρόντες ήταν οι αρχηγοί των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, όπως και άλλοι πρωτοκλασάτοι παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Σέρχιο Ράμος, ο Σέρχιο Μπουσκέτς και ο Σέρζι Ρομπέρτο.

Στη συζήτηση υπήρξε ομοφωνία καταδίκης της απόφασης που έλαβε η διοργανώτρια αρχή. Συγκεκριμένα αυτή είναι -σε συνεργασία με την εταιρεία Relevent- από την προσεχή σεζόν και για τα επόμενα 15 χρόνια να φιλοξενούνται παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν στη Βόρεια Αμερική.

Η απόφαση της ισπανικής Λίγκας δεν βρίσκει σύμφωνους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και… βλέπουν πια απεργία ως μέτρο αντίδρασης:

«Οι ποδοσφαιριστές δεν είμαστε προς πώληση. Δεν σκεφτόμαστε μόνο τα χρήματα, αλλά και τους οπαδούς και την υγεία μας. Είναι τρέλα να πάμε στις ΗΠΑ, δεν είναι δυνατόν να βγει το πρόγραμμα χωρίς να μας εξοντώσει. Ήρθε ή ώρα να πούμε ”ως εδώ”. Έχουμε ήδη πολλά προβλήματα ως κλάδος, τα οποία η Λίγκα δεν επιλύει.

Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντί μας το γεγονός ότι έλαβε μια απόφαση για τα επόμενα 15 χρόνια χωρίς να υπολογίσει. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε ως το τέλος. Θα αντιδράσουμε» είπε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Σωματείο, Νταβίγ Αγκάνθο, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη.

«Οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται έκπληκτοι και προσβεβλημένοι. Βρίσκουν την απόφαση ακατανόητη. Προφανώς και είμαστε αντίθετοι και, μάλιστα, ομόφωνα. Δεν υπήρξε κάποιος, ο οποίος εξέφρασε άλλη άποψη. Αν υπάρχουν σύλλογοι που συμφωνούν, θα πρέπει αυτοί να βρουν λύση» συμπλήρωσε.