Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν διατεθειμένος να αγωνιστεί με κάθε τρόπο στην Μπαρτσελόνα, φτάνοντας να δεχθεί “κόψιμο” 65% στις αποδοχές του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία τα ΜΜΕ, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε τεράστια προσπάθεια για να παίξει στην Μπαρτσελόνα, χάνοντας ένα σημαντικό ποσό, αφού μείωσε τις αποδοχές του κατά 65%

Αρχικά ο νυν επθετικός της Μπαρτσελόνα, δέχθηκε να λύσει χωρίς αποζημίωση το συμβόλαιο του με την Άρσεναλ, πιέζοντας ο ίδιος τους Λονδρέζους, προκειμένου να συμφωνήσει με τους Καταλανούς οι οποίοι δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν για την μεταγραφή.

Αλλά η «θυσία» του δεν σταματάει εκεί μιας και όταν έμεινε ελεύθερος η Μπαρτσελόνα τον ενημέρωσε πως έχει το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ για το συμβόλαιο του, περίπου δηλαδή 96.150 λίρες την εβδομάδα.

Ο Ομπαμεγιάνγκ δέχθηκε την πρόταση της Μπαρτσελόνα, την στιγμή που το κασέ του στην Άρσεναλ ήταν τρεις φορές μεγαλύτερο, αφού έπαιρνε 300.000 λίρες την εβδομάδα. Αλλά δέχθηκε το «ψαλίδι» για να παίξει στους «μπλαουγκράνα» και δικαιώθηκε μιας και έχει βρει την φόρμα του με 5 γκολ σε 6 συμμετοχές.