Ο Ρόναλντ Κούμαν, είχε μία ιδιωτική συζήτηση με τον Ρίκι Πουτς και τον ενημέρωσε πως πρέπει να βγει στην αγορά και να αναζητήσει ομάδα, καθώς δεν χωράει στα φετινά του πλάνα.

Ο Ολλανδός προπονητής, του εξήγησε ότι η διάταξη που ως επί το πλείστον χρησιμοποιεί (4-2-3-1) δεν τον ευνοεί στον ανταγωνισμό του με Φρένκι ντε Γιονγκ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Μιραλέμ Πιάνιτς και Κάρλες Αλενιά.

Μετά το ματς με την Ελτσε, ο Κούμαν ρωτήθηκε για τον Ρίκι λέγοντας χαρακτηριστικά πως του είπε να ψάξει ομάδα. Ωστόσο, τόνισε πως το μέλλον του νεαρού άσου είναι στην Μπάρτσα, αρκεί να πάρει χρόνο συμμετοχής με άλλες ομάδες αυτή τη χρονική περίοδο.

«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν τον υπολογίζω (;). Την Παρασκευή (18/09) μίλησα μαζί του. Μιλάω με τους νεαρούς, εκείνοι πρέπει να παίζουν. Δεν μπορούν να μένουν χωρίς να παίζουν. Ο Ρίκι, ο Αλενιά, ο Πέδρι… Του είπα ότι το έχει δύσκολο και ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αλλά τίποτε παραπάνω. Του είπα πως έχει μέλλον εδώ, αλλά εξαρτάται από τον παίκτη. Θα τον συμβούλευα να πάει κάπου δανεικός. Στην ηλικία των είκοσι ετών, οι νεαροί πρέπει να παίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά.