Ο Ζοάν Λαπόρτα αναφέρθηκε στην υπόθεση Ντεμπελέ αλλά και τη μεταγραφή Ομπαμεγιάνγκ που έκλεισε στην εκπνοή της προθεσμίας.

Αιχμές για τη στάση του Ουσμάν Ντεμπελέ, που αρνήθηκε να ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα αλλά και να πωληθεί σε άλλη ομάδα, «καθήμενος» πάνω στο συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, άφησε ο Ζοάν Λαπόρτα.

«Προτείναμε στον Ντεμπελέ ανανέωση κάνοντας μια πολύ καλή προσφορά. Αργότερα αποδείχτηκε πως εκείνος ήθελε περισσότερα χρήματα. Του είπαμε πως θέλουμε να τον κρατήσουμε, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Του παρουσιάσαμε δύο προτάσεις που μας ήρθαν και ήταν καλές, αλλά μείναμε έκπληκτοι που δεν είπε το ναι. Η τελευταία πρόταση ήταν από την Αγγλία, αλλά δεν ήθελε να πάει, προτίμησε να μείνει εδώ για άλλους έξι μήνες», τόνισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε:

«Αυτό που έγινε δεν είναι καλό για κανέναν, ούτε για τον ίδιο ούτε για την ομάδα. Είναι μια στάση που δεν είναι εύκολο να καταλάβω. Ο Τσάβι δουλεύει με γνώμονα και την επόμενη σεζόν. Πιστεύουμε πως ο Ντεμπελέ έχει ήδη συμφωνήσει με άλλη ομάδα. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο ατζέντης του. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για το συμφέρον της ομάδας μας».

Παράλληλα αποκάλυψε η μεταγραφή του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έκλεισε με τη λήξη του «χειμερινού παραθύρου». «Τα τελευταία έγγραφα έφτασαν ένα λεπτό πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Αν όλα πάνε καλά, θα τον παρουσιάσουμε ως το τέλος της εβδομάδας».