Ο Ζοάν Λαπόρτα μιλάει για άγρια συκοφαντία εναντίον του κι ενάντια στην Μπαρτσελόνα που κατηγορούνται επίσημα για δωροδοκία στην «υπόθεση Νεγκρέιρα»! Μιλώντας στη Τακτική Γενική Συνέλευση της Μπαρτσελόνα το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος των Καταλανών επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι όλο αυτό το θέμα είναι μία προσπάθεια, που γίνεται, με στόχο την επίθεση στην Μπαρτσελόνα.

«Η ιστορία της Μπαρτσελόνα είναι γεμάτη χαρές και απογοητεύσεις, αλλά δεν λερώνεται. Αναφέρομαι στην πιο άγρια επίθεση, που δέχεται, την “υπόθεση Νεγκρέιρα”. Είναι μια πρωτοφανής συκοφαντία. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Είμαστε σε μάχη, σε μόνιμη επιφυλακή. Όσο και να ψάξουν και να συκοφαντούν δεν θα βρουν τίποτα. Δεν έχουμε κάνει τίποτα από αυτά, που μας κατηγορούν.

Στο δικαστήριο παραθέτουμε τα στοιχεία μας. Οι δικαστές πιστεύουν ότι πληρώσαμε διαιτητές, αλλά δεν αποδεικνύεται. Έχουμε προσφέρει περισσότερες από 600 αναφορές από υπηρεσίες διαιτησίας. Εκμεταλλεύονται την “υπόθεση Νεγκρέιρα” για να βλάψουν την Μπαρτσελόνα, όλοι αυτοί, που δεν τους αρέσει ότι η Μπαρτσελόνα είναι κάτι περισσότερο από σύλλογος», ήταν τα λόγια του Λαπόρτα.
Θυμίζουμε ότι ο Λαπόρτα βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της δωροδοκίας στην «υπόθεση Νεγκρέιρα», με τον δικαστή, Χοακίν Αγκουίρε, να τον κατηγορεί ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τον αρχιδιατητή Ενρίκες Νεγκρέιρα.