Ο Τζουάν Λαπόρτα τόνισε πως η Μπαρτσελόνα θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, όμως χρειάζεται να υπάρξουν και κάποιες υποχωρήσεις από τον παίκτη.

Το μέλλον του Ντε Γιονγκ στην Μπαρτσελόνα είναι αβέβαιο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσφέρει 75 εκατομμύρια ευρώ στους Καταλανούς, ωστόσο ο 25χρονος Ολλανδός δεν έχει πειστεί να αφήσει το Καμπ Νόου, σύμφωνα με το Athletic. Όμως, για να μείνει θα πρέπει να δεχθεί μείωση της τάξης του 50% στον μισθό του.

Ο Τζουάν Λαπόρτα τοποθετήθηκε για το ζήτημα με συνέντευξή του στην SPORT. Τόνισε πως οι Καταλανοί θα κάνουν τα πάντα ώστε να κρατήσουν τον Ολλανδό, ο οποίος όμως χρειάζεται να κάνει κάποιες υποχωρήσεις.

“Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει και ελπίζω ότι ο παίκτης θα κάνει επίσης τα πάντα για να μείνει. Όλοι χρειάζεται να κάνουμε μία προσπάθεια. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε νέα πολιτική στους μισθούς και όλοι οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν” δήλωσε συγκεκριμένα.

Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται να κάνει περικοπές, ώστε βάσει των κριτηρίων του Financial Fair Play της La Liga να μπορεί να εγγράψει τους Λεβαντόβσκι, Κουντέ, Κεσιέ, Ραφίνια και Κρίστενσεν, τους οποίους απέκτησε φέτος το καλοκαίρι.