Ο Λιονέλ Μέσι με τον τρόπο του κέρδισε τον Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και ουσιαστικά τον φέρωει μισό βήμα από την αποχώρησή του από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να… εγκλωβίστηκε στο συμβόλαιό του και να εξαναγκάστικε να παραμείνει στο “Καμπ Νόου”, μα όλη αυτή η ιστορία δημιούργησε μία αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία χτύπησε πάνω στον πρόεδρο της ομάδας. Αυτό πιστοποιήθηκε με την ανακοίνωση ότι συγκεντρώθηκαν οι 16.521 υπογραφές μελών που απαιτούνταν, ώστε να κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες να γίνει δημοψήφισμα, ώστε να ψηφίσουν τα μέλη υπέρ ή κατά της τωρινής διοίκησης. Σε περίπτωση που το 66,6% όσων ψηφίσουν, στηρίξουν την πρόταση μομφής (απαραίτητη, ελάχιστη συμμετοχή το 10% των μελών), τότε ο καταλανικός σύλλογος θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Πριν από τον Μάρτιο δηλαδή, όταν τις έχει ορίσει κανονικά ο Μπαρτομέου.

Υπάρχει, βεβαίως, και η πιθανότητα να μην γίνει δημοψήφισμα. Πως; Αν ο Μπαρτομέου παραιτηθεί, κάτι που φέρεται να σκέφτεται σοβαρά και το έχει διαμηνύσει στο στενό του περιβάλλον. Φευγάτα είναι και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία προτιμούν να παραιτηθούν, παρά να τους… παραιτήσουν.

Όποιο και αν είναι το σενάριο, θα συσταθεί εκλογική επιτροπή για την προκήρυξη εκλογών πριν από το τέλος του 2020, αν και η εκλογική διαδικασία θα λάβαινε χώρα τον Ιανουάριο. Μια τέτοια εξέλιξη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με την παραμονή του Λιονέλ Μέσι.