Ο Λιονέλ Μέσι επιθυμεί να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα κι αυτό πλέον είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Σύμφωνα με τιτίβισμα της έγκυρης ρεπόρτερ, Βερόνικα Μπρουνάτι, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε την πρώτη του απευθείας επαφή με τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα» ώστε να συζητήσει το ενδεχόμενο να γίνει ξανά κάτοικος Καταλονίας.

Η πρώτη, προσωπική, επαφή του Μέσι έγινε με τον Φεράν Ολιβιέ, ο οποίος ουσιαστικά έχει τον ρόλο του ταμία στην Μπαρτσελόνα. Του έγινε γνωστό πως οι Καταλανοί είναι διατεθειμένοι να δώσουν το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ετησίως στον 35χρονο, ώστε να είναι εντάξει στους ισολογισμούς τους και να έχουν το περιθώριο να μπορέσουν να εγγράψουν κάθε ποδοσφαιριστή που θα αποκτήσουν στο μητρώο της La Liga ώστε να είναι άπαντες διαθέσιμοι για τον Τσάβι.

Παράλληλα, στη συμφωνία θα υπάρξει και μια μεταβλητή που θα αφορά χορηγία που θα λάβει ο Λιονέλ Μέσι. Κάτι που θα αυξάνει το ποσό που θα λαμβάνει ετησίως ο Αργεντινός.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ράφα Γιούστε είχε βάλει φωτιά με τις δηλώσεις του, επιβεβαιώνοντας πως οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν τις επαφές με την πλευρά του Μέσι για να πάρει σάρκα και οστά η επιστροφή του.