Ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου μετράει… μέρες στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα, καθώς έχουν ήδη μαζευτεί 12.700 υπογραφές και δεν απέχει πολύ από τις 16.500 που χρειάζονται για να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Το… τσουνάμι που προκάλεσε η είδηση – βόμβα της πιθανότατης αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προκάλεσε την παραίτηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου από την προεδρία του συλλόγου.

Ωστόσο, ο κόσμος είναι ακόμα δυσαρεστημένος με την διοίκηση και συγκεκριμένα με τον ισχυρό άνδρα των «μπλαουγκράνα». Μάλιστα, η πλατφόρμα «Més que una Moció» (Κάτι παραπάνω από μια πρόταση μομφής) ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 12.700 υπογραφές μελών και πλέον χρειάζεται 3.820 ακόμα, προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση μομφής και να οδηγηθεί ο καταλανικός σύλλογος σε πρόωρες εκλογές, πριν δηλαδή από τον Μάρτιο του 2021, όταν και τις έχει ορίσει η τωρινή διοίκηση.

Μιλώντας στο Esport3, ο Marc Duch, ένας από τους εκπροσώπους της «Més que una Moció», διαβεβαίωσε ότι «μέχρι τις 17 δεν θα ξέρουμε αν θα έχουμε τις απαραίτητες υπογραφές, αλλά τα πάμε καλά».