Η Μπαρτσελόνα σήμερα γυρνάει σελίδα, καθώς είναι μέρα εκλογών, όπου και θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο 42ος πρόεδρος του συλλόγου, κάτι που θα φέρει νέο “αέρα” στην ομάδα.

Οι υποψήφιοι είναι τρεις, όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί με βάση τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ο λόγος για τον Χουάν Λαπόρτα, πρόεδρο της ομάδας την περίοδο 2003-10 και της εποχής του Γκουαρντιόλα, ο οποίος στις προεκλογικές του υποσχέσεις, έχει δεσμευτεί και για επενδυτές που θα βάλουν τα ταμεία της ομάδας το ποσό των 700 εκ. ευρώ, την στιγμή που τα χρέη ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

Ο Βίκτορ Φοντ και ο Τόνι Φρέιτας είναι οι δύο άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία.

Συνολικά καλούνται να ψηφίσουν 110,290 μέλη της Μπαρτσελόνα, εκ των οποίων 20,663 έχουν ήδη ψηφίσει ταχυδρομικώς. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 09:00 και θα κλείσουν μετά από 12 ώρες, ενώ οι ψηφοφόροι θα έχουν έξι σημεία στα οποία μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν, μεταξύ των οποίων είναι ο Καμπ Νου και το Παλαού Μπλαουγκράνα.

Ο νέος πρόεδρος θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αφού εκτός από τα χρέη, υπάρχει το θέμα του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι, το οποίο λήγει το καλοκαίρι και η πλειοψηφία των φιλάθλων έχει δείξει ήδη πως επιθυμεί την παραμονή του Αργεντινού με οποιαδήποτε κόστος.