Χρειαζόταν πολύ ένα ήρεμο ποδοσφαιρικό βράδυ. Είχε ανάγκη από ένα καλό παιχνίδι που να της υπενθυμίσει ότι μπορεί ακόμα νΧρειαζόταν πολύ ένα ήρεμο ποδοσφαιρικό βράδυ. Είχε ανάγκη από ένα καλό παιχνίδι που να της υπενθυμίσει ότι μπορεί ακόμα να παίξει α παίξει ποιοτικά. Μετά από δύο άθλιες εμφανίσεις απέναντι σε Γρανάδα και Κάντιθ, η Μπαρτσελόνα δικαιολόγησε το όνομα και την φανέλα της στο 3-0 επί της Λεβάντε.

Με Νίκο Γκονζάλες και Γκάβι στα χαφ, με τον ξεχασμένο Κοουτίνιο σε επιτελικό ρόλο και με διάθεση να κυριαρχήσει, η Μπαρτσελόνα είδε το ματς να της έρχεται ιδανικά, χάρη στο ολλανδικό της δίδυμο.

Το πέναλτι του Ντεπάι από το 6ο λεπτό έκανε το 1-0, ενώ λίγο αργότερα (14’) ο συμπατριώτης του Λουκ Ντε Γιονγκ με το πρώτο του γκολ με τους Καταλανούς διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Κούμαν, που έκανε ένα απολύτως κυριαρχικό πρώτο μέρος, όπου σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε βρει τρίτο γκολ με τον Ντεπάι (23’, 44’).

Με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, η Λεβάντε δεν ξεμύτισε από το καβούκι της, όμως η σημαντική στιγμή ήρθε στο 81ο λεπτό. Ο Ανσού Φάτι μπήκε ως αλλαγή μετά από 323 ημέρες, έπειτα από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο για να γεμίσει ελπίδα τον κόσμο της Μπαρτσελόνα.

Ο μικρός έκανε στις καθυστερήσεις το 3-0 και κάποια δειλά χαμόγελα επέστρεψαν στην Βαρκελώνη.