Η Μπαρτσελόνα προτού υπογράψει τον Πέδρι, τον είχε απορρίψει νωρίτερα δύο φορές μιας και θεωρούσε πως δεν είχε τα προσόντα για να σταθεί στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα».

Ο 17χρονος άσος μετακόμισε στη Βαρκελώνη, από τη Λας Πάλμας το προηγούμενο καλοκαίρι και θεωρείται ένας από το καλύτερους νεαρούς παίκτες στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Φέτος έχει καταφέρει σε 10 παιχνίδια, όπου έχει αγωνιστεί, να «ματώσει» και τα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές.

Ωστόσο, πριν πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, οι ιθύνοντες του καταλανικού συλλόγου, τον είχαν απορρίψει στο παρελθόν άλλες δυο φορές, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι, την τρίτη φορά όπου τον ξανατσέκαραν.

Βέβαια, ο Πέδρι από την πλευρά του αποκάλυψε πως μόνο η Ρεάλ τον είχε απορρίψει σε ηλικία 14 ετών. Με τη διαφορά όμως, ότι οι «μερένγκες» δεν πείστηκαν τελικά και δεν τον απέκτησαν.

Έτσι, τελικά η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε αρχικά από την Λας Πάλμας με 6 εκατ. ευρώ, αλλά η η μεταγραφή του μπορεί να κοστίσει μέχρι και 22 εκατομμύρια ευρώ.