Η Μπαρτσελόνα δεν σταματά να ταλαιπωρείται από τα οικονομικά προβλήματα που έχει. Η πανδημία του Covid-19 έκανε πολύ χειρότερα τα πράγματα για τους υπερχρεωμένους μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη, καθώς η απώλεια εσόδων τους από την απαγόρευση παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα επιδείνωσε το οικονομικό τους πρόβλημα.

Αυτή η οικονομική απώλεια «πλήγωσε» πάρα πολύ και την Μπαρτσελόνα, η οποία έτσι κι αλλιώς δια στόματος του προέδρου της, Χουάν Λαπόρτα, έχει χρέη που φτάνουν τα 1,3 δισεκατομμύρια, κάτι που υποθηκεύει και το μέλλον της.

Στην προσπάθεια της οικονομικής εξυγίανσης της Μπαρτσελόνα γίνονται από παντού περικοπές, αλλά και πάλι το ταμείο… δε βγαίνει.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η «As» μία ευκαιρία να μπορέσουν να έρθουν μαζεμένα έσοδα στους Καταλανούς είναι η πώληση σε ένα από τα καλύτερα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως ο 24χρονος Ολλανδός, Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει μία… χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 90 και πλέον εκατομμύρια και αυτός είναι ο λόγος που η «Μπάρτσα» καλοβλέπει το ενδεχόμενο να τον βγάλει στο… σφυρί.

Αν κάτι μπορεί να «φρενάρει» το ενδεχόμενο πώλησης του Ντε Γιονγκ στο πλαίσιο οικονομικής εξυγίανσης της Μπαρτσελόνα είναι η έλευση του Τσάβι, καθώς ο νέος τεχνικός της ομάδας θαυμάζει το ταλέντο του Ολλανδού ποδοσφαιριστή.

«Με χαροποίησε η μεταγραφή του Ντε Γιονγκ στην Μπαρτσελόνα. Του ευχήθηκα καλή τύχη στο Instagram, μου απάντησε πολύ καλά λέγοντάς μου: ευχαριστώ πολύ, είναι τιμή τιμητικό», είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του ο Τσάβι ως προπονητής της Αλ Σάαντ.

Θα καταφέρει, ωστόσο, να τον κρατήσει στην ομάδα κόντρα στα οικονομικά της προβλήματα; Θα δείξει…