Εδώ περίπου και μια εβδομάδα, 20.000 εργαζόμενοι στη βιομηχανία μετάλλου της Ισπανίας απεργούν για την αξιοπρέπειά τους και οι οπαδοί της Σεβίλλης είναι στο πλευρό τους.

«Είμαστε οι πρώτοι που λιμοκτονούν, οι πρώτοι που λαμβάνουμε ψεύτικες ελπίδες, οι τελευταίοι που λαμβάνουμε όταν διανέμεται», είναι μία από τις βασικές θέσεις των μεταλλουργών που έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας στη νότια Ισπανία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καλύτερους όρους.

Στο Καντίθ, στα εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης του λιμανιού, βρίσκεται η καρδιά των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις εισόδους των εργοστασίων έχουν στηθεί οδοφράγματα και δεν επιτρέπεται η είσοδος στις εγκαταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι συνεπικουρούμενοι από δεκάδες χιλιάδες κόσμο κλείνουν τους δρόμους και τις σιδηροδρομικές γραμμές και πολλές φορές ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία κάνει χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών.

Η απόσταση ανάμεσα σε Σεβίλλη και Κάντιθ είναι 99 χιλιόμετρα. Αλλά οι οπαδοί της Σεβίλλης δεν μπορούσαν να μείνουν θεατές στον αγώνα χιλιάδων εργατών που παλεύουν να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους.

Πολλοί από τους φίλους των Σεβιγιάνων συμμετέχουν και οι ίδιοι στις πορείες διαμαρτυρίες των απεργών, ενώ στο Σαββατιάτικο (20/11) παιχνίδι κόντρα στην Αλαβές σήκωσαν στο Σάντσες Πιθχουάν πανό στήριξης στον αγώνα τους.

Ένας από τους βασικούς συνδέσμους οργανωμένων οπαδών της Σεβίλλης είναι οι Biris Norte με έτος ίδρυσης το 1975 και ξεκάθαρη ιδεολογική βάση. Αντιρατσιστές και Αριστεροί.

«Το πιο σημαντικό παιχνίδι παίζεται στο Κάντιθ. Ζήτω ο αγώνας των εργατικών τάξεων», έγραψαν συγκεκριμένα.