Οι τρεις υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα, Zοάν Λαπόρτα, Βίκτορ Φοντ και Άντονι Φρέισα είχαν σήμερα debate στη διάρκεια του οποίου παρουσίασαν τα προγράμματά τους εν όψει των εκλογών της 7ης Μαρτίου.

Οι υποψήφιοι «συγκρούστηκαν» μεταξύ τους σε δύο ζητήματα: τη συνέχεια του Μέσι και το μέλλον του Τσάβι.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν και μάλιστα σε μία στιγμή ο Λαπόρτα, απευθυνόμενος στον Φοντ, δεν δίστασε να πει: «Ενώ εσείς κάνατε Power Point, εμείς κερδίζαμε το Champions League».

Ενδιαφέρον είχαν και όσα ειπώθηκαν για το μέλλον του Μέσι στην ομάδα…

«Εάν φύγει ο Μέσι, η Μπάρτσα θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο» σχολίασε ο Φρέισα. «Εάν ο Μέσι εγκαταλείψει τη Μπαρτσελόνα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα είναι πρόβλημα να μην έχουμε τον καλύτερο στον κόσμο και στην ιστορία, αλλά θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα» είπε ο Φοντ.

«Αν φύγει ο Μέσι, τότε η ζωή συνεχίζεται. Ο Μέσι έχει ένα πολύ σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο. Η παρουσία του αντιπροσωπεύει το 30% των εσόδων. Όμως ο Λίο δεν θα φύγει για τα χρήματα. Έχω μια καλή προσωπική σχέση με τον Μέσι. Θα μελετήσει αυτό που προσφέρω. Είμαι σαφές ότι αν κερδίσει κάποια από τις άλλες υποψηφιότητες, δεν θα παραμείνει στη Μπαρτσελόνα» ήταν τα λόγια του Λαπόρτα.

Όσον αφορά το αν ο Τσάβι θα είναι ο επόμενος προπονητής των Καταλανών ο Λαπόρτα είπε στον Φοντ: «Έχω μια φιλία με τον Τσάβι και ξέρω ότι τον πιέζετε. Πρώτα είπατε ότι ο Κούμαν θα σωθεί μόνο εάν κερδίσει το τρεμπλ, αλλιώς ο Τσάβι θα είναι ο προπονητής. Τώρα μιλάτε για τον Τσάβι ως γενικό διευθυντή».