Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να μην μπορεί, καθώς η Οσασούνα κατάφερε να πάρει βαθμό στο φινάλε με 2-2, χάρις σε γκολ του Άβιλα.

Το τίμημα της ανανέωσης είναι αρνητικά αποτελέσματα. Διδακτικά αρνητικά αποτελέσματα. Όταν παίζεις σε μία τόσο σκληρή έδρα, όπως αυτή της Παμπλόνα και οι καλύτεροι σου παίκτες είναι ο Νίκο, ο Γκάβι και ο Αμπντέ, παίκτες της δεύτερης ομάδας μέχρι πέρσι, τόσο καταλαβαίνει κανείς ότι η Μπαρτσελόνα έχει ακόμα μπόλικο δρόμο να διανύσει, μέχρι να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις.

Οι Καταλανοί μετρούν αισίως μόλις ένα διπλό σε επτά ταξίδια κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Θα μπορούσαν αυτά να ήταν δύο, αλλά τα μωρά του Τσάβι δεν άντεξαν, την πίεση της εξαιρετικής φέτος Οσασούνα, που με γκολ του Άβιλα στο τέλος πήρε το 2-2.

Οι Καταλανοί που είχαν πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα όπως τους παροπλισμένους Ουμτιτί και Λούκ Ντε Γιογνκ πήραν νωρίς το προβάδισμα με τον Γκάβι (12’), αλλά δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν παρά μόλις δύο λεπτά, αφού ο Νταβίδ Γκαρσία ισοφάρισε άμεσα σε 1-1 (14’).

Με τα χίλια ζόρια, οι Καταλανοί κράτησαν το 1-1 ως το ημίχρονο και βρήκαν γκολ από τα αποδυτήρια με την έναρξη της επανάληψης, όταν ο Αμπντέ (Αμπντεσαμάντ Εζαλζουλί) με το πρώτο του γκολ στην La Liga έδωσε ξανά προβάδισμα (49’) για την ομάδα του Τσάβι, που όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα.

Η πίεση της Οσασούνα έγινε ασφυκτική στο τέλος και έφερε το 2-2 με κεραυνό του Άβιλα, με την Μπαρτσελόνα να παραμένει στην 8η θέση, πολύ μακριά από την ζώνη του Champions League.