Η FIFA ανακοίνωσε πως αναστέλλει από τα καθήκοντά του τον Λουίς Ρουμπιάλες για 90 ημέρες και για όσο διεξάγεται η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του, επισημαίνοντας στον ίδιο και την ισπανική ομοσπονδία να μην έρθουν σε καμία επικοινωνία με την Τζένι Ερμόσο.

Στην παύση του Λουίς Ρουμπιάλες από τα καθήκοντά του στην ισπανική ομοσπονδία προχώρησε η FIFA για το διάστημα των 90 ημερών, όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση της RFEF που τράβηξε ακόμα περισσότερο το σχοινί απειλώντας με μήνυση τις 79 διεθνείς παίκτριες για την «ανταρσία» τους, η παγκόσμια συνομοσπονδία έθεσε στον «πάγο» τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού ποδοσφαίρου για τους επόμενους τρεις μήνες και για όσο διεξάγεται η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του αναφορικά με το μη συναινετικό φιλί στην Τζένι Ερμόσο.

Παράλληλα, το παγκόσμιο όργανο συνέστησε στον Ρουμπιάλες και όλα τα μέλη της ομοσπονδίας να μην έρθουν σε οποιαδήποτε επικοινωνία με την Ισπανίδα διεθνή, για να προστατεύσουν την ομαλή πορεία της έρευνας.