Τέλος από το ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι «RTVE» αποτελεί η Ισπανίδα δημοσιογράφος, Λορένα Γκονζάλεθ, έπειτα από το ρατσιστικό σχόλιο που είχε κάνει για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Ένα άσχημο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την παρουσίαση του Γάλλου μέσου στη Ρεάλ πριν από μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος, Λορένα Γκονζάλεθ, σχολίασε με απρεπή τρόπο το χρώμα του, Εντουάρντο Καμαβινγκά, νομίζοντας πως το μικρόφωνο της εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό.

«Αυτός ο τύπος είναι πιο μαύρος από το κοστούμι του», είχε πει χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο σταθμός καταδίκασε τα σχόλια της Γκονζάλεθ: «Έδειξαν έλλειψη σεβασμού (τα σχόλιά της) και ήταν ακατάλληλα για δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι».

Η δημοσιογράφος μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στο Marcador, του «Radio Marca» και επιβεβαίωσε ότι δεν ανήκει πλέον στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι «RTVE», έπειτα από τα όσα συνέβησαν, τονίζοντας ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να προσβάλει τον ποδοσφαιριστή των «μερένγκες».

«Ήταν ένα λάθος για το οποίο έχω ζητήσει συγγνώμη κι έχω ήδη υποστεί τις συνέπειες, καθώς απομακρύνθηκα απότομα από το RTVE. Ζήτησα συγγνώμη για ένα λάθος , για ένα σχόλιο που υποτίθεται ότι έκανα σε κλειστό μικρόφωνο. Δεν πρόκειται να απολογηθώ για ένα ρατσιστικό σχόλιο γιατί δεν το έκανα ποτέ. Δεν είπα τίποτα υποτιμητικό. Δεν υποτιμώ τον παίκτη ούτε συγκρίνω το χρώμα του δέρματός του με τίποτα άσχημο», ανέφερε χαρακτηριστικά.