Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης θα προτείνει στους παίκτες μείωση μισθών λόγω του οικονομικού πλήγματος που δέχθηκε από την πανδημία.

Ειλημμένη είναι η απόφαση για μειώσεις μισθών στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οι οικονομικές απώλειες του συλλόγου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «ΑΒC», ο πρόεδρος των «μερένχες» Φλορεντίνο Πέρεθ και οι συνεργάτες του υπολογίζουν αυτή την οικονομική χασούρα περίπου στα 200 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, οι μειώσεις στα «παχυλά» συμβόλαια των ποδοσφαιριστών φαίνεται πως είναι αναπόφευκτες. Θα αφορούν περικοπές σε μισθούς πρωτοκλασάτων ονομάτων όπως ο Σέρχιο Ράμος, ο Μόντριτς, ο Κρόος και ο Αζάρ αλλά και μειώσεις στους μικρότερους μισθούς του συλλόγου.

Οι διοικούντες υπολογίζουν ότι οι περισσότεροι αγώνες τη φετινή σεζόν αναμένεται να γίνουν είτε χωρίς θεατές είτε με περιορισμένο αριθμό θεατών. Αυτό αναμένεται να έχει συνέπειες στο κομμάτι των εσόδων της ισπανικής ομάδας και τους αναγκάζει να κάνουν περικοπές.

Τον περασμένο Απρίλη έγιναν περικοπές στα συμβόλαια όλων των παικτών του συλλόγου που άγγιζαν το 20%. Δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να είναι μεγαλύτερο τώρα, διότι υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα για το ακριβές πλήγμα που δέχθηκε η ομάδα. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν κλιμακωτές μειώσεις ανάλογα με το συμβόλαιο που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής.