Η Ρεάλ Μαδρίτης με ανακοίνωσή της στράφεται κατά της La Liga και την συμφωνία με τη CVC, ξεκαθαρίζοντας ,μάλιστα, ότι δεν θα υποστηρίξει το εγχείρημα.

Στα άκρα οδηγεί η Ρεάλ την κόντρα της με τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, La Liga, για τη συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία μετοχών CVC Capital Partners αντί 2.7 δισ. ευρώ, για το 10%.

Οι Μερένγκες ξεκαθαρίζουν ότι η συμφωνία έγινε εν αγνοία τους και δεν θα την υποστηρίξουν, αποκαλώντας το fund «οπορτουνιστικό» και τονίζοντας ότι απέτυχε στις αντίστοιχες συμφωνίες με το γερμανικό και ιταλικό πρωτάθλημα.

Τα χρήματα (σε εκατομμύρια ευρώ) που θα λάβει κάθε ομάδα:

Η σχετική ανακοίνωση:

«Αυτή η συμφωνία έγινε χωρίς τη συμμετοχή της Ρεάλ και εν αγνοία της, ενώ η διοργανώτρια αρχή μας επέτρεψε να έχουμε περιορισμένη μόνο πρόσβαση στους όρους της. Oι ομάδες έχουν εκχωρήσει τα οπτικοακουστικά δικαιώματα αποκλειστικά σε εταιρίες για τρία χρόνια. Αυτή η συμφωνία, χρησιμοποιώντας μια απατηλή δομή, δεσμεύει τις ομάδες από τη μη εκμετάλλευση του 10,95% των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων τους για 50 χρόνια, κάτι που αντίκειται στο νόμο.

Η διαπραγμάτευση πραγματοποιήθηκε χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και οι οικονομικές συνθήκες που συμφωνήθηκαν με το CVC του δίνουν αποδόσεις πάνω του 20% ετησίως. Είναι το ίδιο οπορτουνιστικό fund που προσπάθησε ανεπιτυχώς παρόμοιες συμφωνίες με το ιταλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα, που χαρίζει στους επενδυτές το μέλλον 42 συλλόγων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Η Ρεάλ θα συγκαλέσει το Δ.Σ για να αναλύσει τη συμφωνία, αλλά και τις άνευ προηγούμενου για την ιστορία της οικονομικές απώλειες».