Λίγους μήνες πριν, ο ίδιος ζητούσε επίμονα να φύγει από την Παρί για να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. Τώρα ο Νεϊμάρ πηγαίνει (ξανά) το καταλανικό κλαμπ στα δικαστήρια διεκδικώντας 3,5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε μέρος του μισθού του από την τελευταία του σεζόν στην ισπανική ομάδα.

Όπως αποκαλύπτει η El Mundo Deportivo, η μήνυση κατατέθηκε ήδη στα δικαστήρια και σε αυτά αναφέρεται πως οι «μπλαουγκράνα» ενήργησαν κακή τη πίστη και λειτούργησαν εκδικητικά απέναντί του επειδή είχε υπογράψει με την Παρί. Ο πατέρας και εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή θέλησε να υποβαθμίσει το θέμα αναφέροντας πως «… αργά ή γρήγορα θα λυθεί. Είναι μια υπόθεση που αφορά και μια παλαιότερη διαμάχη με την Μπαρτσελόνα. Τα δικαστήρια συνήθως αργούν να αποφασίσουν για τέτοιες υποθέσεις».

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του Νεϊμάρ είχε μηνύσει την Μπαρτσελόνα λίγο μετά την μετακίνησή του στην Παρί το 2017, ισχυριζόμενη ότι δεν του είχε καταβληθεί το δεύτερο μέρος του μπόνους ανανέωσης συμβολαίου. Αξίωνε ένα ποσό 30 εκατ. ευρώ (26 εκατ. ευρώ συν άλλα 4 εκατ. ευρώ από τους τόκους), το οποίο οι Καταλανοί δεν συμφωνούσαν να πληρώσουν από την στιγμή που ο παίκτης είχε υπογράψει ως το 2021 αλλά το συμβόλαιο ακυρώθηκε μονομερώς από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος συμφώνησε με την Παρί, η οποία πλήρωσε την ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ και τον αγόρασε.