Ιδιαίτερα σημαντική νίκη με 2-0 στην έδρα της Λεβάντε πέτυχε η Μπέτις, η οποία παρέμεινε σε απόσταση… αναπνοής από την «Ευρωπαία» Σεβίλλη. Υποψήφιοι προς υποβιβασμό οι ηττημένοι.

Μόνο το γκολ έλειπε από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες στιγμές προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα «κολακευμένοι» από τον αριθμό των τελικών τους προσπαθειών, δεδομένου ότι είχαν ακριβώς τις ίδιες με τους φιλοξενούμενους (από 7 εκατέρωθεν), αλλά συντριπτικά την κατοχή κατά τους (26% έναντι 74%)!

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπέτις κατάφερε να «εξαργυρώσει» την υπεροχή της στην κατοχής της μπάλας, σε συνδυασμό με τις περισσότερες τελικές ευκαιρίες που είχε έναντι της Λεβάντε. Αρχικά, ευτύχησε να πάρει… κεφάλι στο σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Τσέμα στο 55’, ενώ «κλείδωσε» τη νίκη με το τέρμα του Λεόν στο 69’. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 0-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Μπέτις παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την Σεβίλλη (3 βαθμοί διαφορά) στο «κυνήγι» του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Europa League της νέας σεζόν. Από την άλλη πλευρά, η Λεβάντε έμεινε στους 20 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού της LaLiga.