Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας μίλησε στο συνέδρειο «Business of Football» των Financial Times και ξεκαθάρισε πως η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει την δυνατότητα να κάνει μεταγραφές, αν προηγούμενως δεν έχει προβεί σε πωλήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Η «κεφαλή» της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε στο συνέδρειο «Business of Football» των Financial Times σχετικά με τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα και τόνισε πως οι Καταλανοί θα χρειαστούν σημαντικές πωλήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, αν επιθυμούν να κάνουν μεταγραφές το καλοκαίρι, αφού δεν έχουν χώρο στο salary cap τους.

«Σήμερα, η Μπαρτσελόνα δεν έχει χώρο στο μπάτζετ της για να μεταγραφές στο ερχόμενο μεταγραφικό παράθυρο. Εκείνη προέβη σε μία αμφισβητήσημη συμπεριφορά η οποία είχε επίδραση στην La Liga κι εμείς πράττουμε αναλόγως. Έχουμε καταλήξει πως δεν μπορεί να υπογράψει άλλους παίκτες.

Πούλησαν τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 700 εκατ. ευρώ και προσπάθησαν να βρουν διάφορους τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα είναι δυνατό να το κάνουν αυτό την επόμενη σεζόν. Έχουμε αυστηρούς οικονονικούς ελέγχους. Στο τέλος κάθε παραθύρου λέμε στην κάθε ομάδα του πρωταθλήματος τι μπορεί να ξοδέψει.

Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, εκείνη έχει ρίξει τα έξοδα για αμοιβές και μεταγραφές από τα 650 στα 450 εκατ. ευρώ, οπότε θα χρειαστεί ακόμη να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για να μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Πρέπει να μειώσουν την επένδυσή τους σε παίκτες και να μεγαλώσουν τις πωλήσεις τους, επειδή για κάθε ποσό που παίρνουν απ’ αυτές μπορούν να ξοδεύουν μόλις το 40% αυτού».

Το καλό για την Μπαρτσελόνα είναι πως αρκετοί παίκτες της βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων, όπως οι Φάτι και Ντε Γιονγκ στης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ είναι κι άλλοι [που τώρα είναι δανεικοί, αλλά το καλοκαίρι θα μπορούσαν να βρεθούν στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της ομάδας, όπως οι Ουμτιτί, Μπεγιερίν, Λενγκλέ, Κογιάδο και Ντεστ.