Ο Τσάβι σε δηλώσεις του απάντησε στην αμφισβήτηση που εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι για το ακυρωθέν γκολ της Ρεάλ στο 82’ κι ενώ το σκορ ήταν ακόμη 1-1.

«Το οφσάιντ είναι καθαρό. Οι δηλώσεις του Αντσελότι με εκπλήσσουν. Μιλάει η τεχνολογία και δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το VAR για οφσάιντ. Το να μιλάμε για το VAR τώρα μου μοιάζει με προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Μια φάση είναι οφσάιντ ή δεν είναι, δεν πρόκειται για κάτι υποκειμενικό. Με το VAR υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη», τόνισε ο προπονητής της «Μπάρτσα».

«Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ήμασταν ανώτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Στο Κύπελλο είχα παραδεχτεί πως ήταν εκείνοι κυρίαρχοι», πρόσθεσε ο Τσάβι που έγινε ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα με τρεις νίκες σε μια σεζόν απέναντι στην Ρεάλ μετά τον Πεπ Γκουαρντιόλα το 2011.

Όσο για το αν θεωρεί πως το πρωτάθλημα τελείωσε; «Όχι, απομένουν άλλα 12 παιχνίδια. Είναι μια σημαντική νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά δεν έχει κριθεί κάτι και δεν νιώθουμε πρωταθλητές. Κάναμε απλώς ένα ακόμη βήμα», απάντησε.