Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά έστειλε επιστολή στον κάτοχο της χρυσής μπάλας και πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Καρίμ Μπενζέμα, αποθεώνοντας τον για την εκπληκτική του πορεία στο ποδόσφαιρο.

Ο 34χρονος επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες των «λιονέ», με τον ισχυρό άνδρα του γαλλικού συλλόγου να αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιρικό του πατέρα και τους δυο τους να διατηρούν μέχρι και σήμερα πολύ καλή σχέση.

Η επιστολή του προέδρου της Λιόν στον Μπενζεμά:
«Αγαπητέ Καρίμ,
Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για εσένα, για το ταξίδι σου από την ακαδημία της Λιόν, στη Ρεάλ Μαδρίτης, περνώντας από την Εθνική Γαλλίας. Αυτή η υπέροχη Χρυσή Μπάλα είναι ένα νέο στάδιο στη ζωή σου, η ανταμοιβή όλης της δουλειάς σου, όλων των θυσιών σου και επίσης η αρχή για κάτι όπου τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.
Είσαι θρύλος του ποδοσφαίρου, είσαι πρότυπο για άλλες γενιές. Ισχυρός σε όλη την ιστορία σου, με έναν βαθύ δεσμό φιλίας μεταξύ Αλγερίας και Γαλλίας, όντας υποδειγματικός και με πολλά διδάγματα. Πάντα πιστεύαμε σε εσένα, σε συνοδεύαμε πάντα με τις σκέψεις μας, γιατί ξέραμε ότι θα έρθει αυτή η μέρα, ότι θα πάρεις τη Χρυσή Μπάλα.
Τώρα μου αρέσει να σκέφτομαι ότι μια μέρα θα γράψεις ένα γράμμα σε έναν κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. Ένα νεαρό άνδρα τον οποίο έχετε ακολουθήσει, εμπνεύσει ή ποιος ξέρει, έχει εκπαιδευτεί σε μια ακαδημία όπως η Olympique Lyonnais. Μπορεί να είναι ήδη εδώ, μπορεί να σας έχει δει ήδη να λαμβάνετε αυτό το βραβείο και βαθιά μέσα του ξέρει ότι θέλει να γίνει σαν εσάς.
Αυτή η Χρυσή Μπάλα είναι αυτή των ανθρώπων, αλλά είναι και όλων εκείνων που έχουν τα μέσα για να πετύχουν το όνειρό τους και μερικές φορές χρειάζονται απλώς έμπνευση για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να τα εκπληρώσουν. Μας έκανες να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο, θα μας κάνεις να το αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο.
Ζαν Μισέλ Ολά».