Την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν πραγματοποιήθηκε στην Μίκρα το απόγευμα της Δευτέρας (9/08), παρουσία κόσμου, με φόντο την επιστροφή του Ηρακλή στην Super League 2.

Ο Ηρακλής βρίσκεται στον δρόμο της επανόδου στις μεγάλες κατηγορίες, με την πρεμιέρα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, να γίνεται παρουσία των φιλάθλων του, που αγκάλιασαν την σύνθετη προσπάθεια του συλλόγου καθ’ όλη την διάρκεια.

Το παρών έδωσαν και οι Τάσος Κατσαμπής και Νίκος Πουρτουλίδης, οι οποίοι θα αναλάβουν χρέη γενικού αρχηγού και τεχνικού διευθυντή αντίστοιχα.

Το σχόλιο του για την ερχόμενη σεζόν έκανε και ο προπονητής της ομάδας Κώστας Γεωργιάδης: «Σε μια δύσκολη στιγμή που βιώνει αυτή την περίοδο η Ελλάδα ξεκινάει η Αναγέννηση του Ηρακλή. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την βάση προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, με υγεία, καθαρές σχέσεις και να δώσουμε χαρά και ελπίδα στους φιλάθλους του Ηρακλή που το αξίζουν» Οι φίλαθλοι του Ημίθεου συγκέντρωσαν και τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στους πυρόπληκτους της Αττικής και της Εύβοιας.

Όσον αφορά το «χτίσιμο» του Γηραίου, οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στη Μίκρα ως τα τέλη της εβδομάδας και από τις αρχές της επόμενης η ομάδα του Γεωργιάδη θα θα μεταβεί σε προορισμό που θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες, για να πραγματοποιήσει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Υπό άλλες συνθήκες η προπόνηση του Ηρακλή θα είχε αποκλειστικά πανηγυρικό χαρακτήρα, ωστόσο η εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τα πύρινα μέτωπα δεν άφησε ανεπηρέαστους τους «κυανόλευκους».

Έπειτα από έκκληση που πραγματοποίησαν στους φιλάθλους, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα κασκόλ με προϊόντα ανάγκης για τους πυρόπληκτους, η «πρεμιέρα» άλλαξε χαρακτήρα, σε ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης.