Παρότι το 2010 και το 2015, η Γκάνα βρέθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, έχασε και στους δύο, με την τελευταία φορά που κατέκτησε την κορυφή του αφρικανικού ποδοσφαίρου, να είναι στο μακρινό 1982.

Ο Μπάμπα Ράχμαν αμυντικός του ΠΑΟΚ, βοήθησε την εθνική του ομάδα να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου των προκριματικών και ταυτόχρονα την πρόκριση στην τελική φάση και μιλώντας για αυτό, έκανε λόγο για το όνειρο του, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

«Είναι δύσκολο να πω αν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. H πρόκριση με τη Γκάνα στην τελική φάση μοιάζει σαν κάτι τυπικό για μένα, γιατί από τότε που είμαι στην ομάδα, δε θυμάμαι να έχουμε δυσκολευτεί να βρεθούμε εκεί. Παλιότερα, λέγαμε μεταξύ μας ότι ήρθε η ώρα να το κατακτήσουμε, αλλά νομίζω ότι χρειαζόμασταν ένα γενικότερο πλάνο για όλα.

Έχουν γίνει τα απαραίτητα, εμείς είμαστε σοβαροί, η Γκάνα έχει την ποιότητα και ελπίζω ότι αυτήν τη φορά, να μπορούμε να το κατακτήσουμε. Αυτό είναι το όνειρο μου» δήλωσε ο Μπάμπα Ράχμαν στην πατρίδα του.

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, ρωτήθηκε και για την κατάσταση του, το διάστημα του σοβαρού του τραυματισμού…

«Ήταν το 2019. Όταν άκουσα τα νέα για τον τραυματισμό μου, ήθελα να σταματήσω. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, που κοιμήθηκα νωρίς! Συνήθως, χρειάζομαι αρκετή ώρα μέχρι να κοιμηθώ, αλλά όταν έμαθα τα νέα, κοιμήθηκα μέσα σε πέντε λεπτά. Ήθελα να σηκώσω το τηλέφωνο και να πω ότι σταματάω, αλλά αφού μίλησα με μερικούς ανθρώπους είπα ότι έπρεπε να σκεφτώ κάποια πράγματα κι ένιωσα ότι ακόμη είχα μία ευκαιρία. Αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να μπω και πάλι στο γήπεδο, για να κάνω αυτό που αγαπάω» απάντησε.

Προηγούμενο άρθροΉρθε η ώρα οι ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Επόμενο άρθροΟι «παρτενοπέι» θέλουν Μπουφόν