Ο Λουίτζι Σιμόνι άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (22/05) σε ηλικία 81 ετών και ο Ρονάλντο δεν θα μπορούσε να μην στείλει το δικό του μήνυμα.

Ο Ρονάλντο, στην τρομερή χρονιά της παρουσίας του Βραζιλιάνου στον σύλλογο του Μιλάνου (1997-1998), είχε για προπονητή τον Λουίτζι Σιμόνι και μαζί η Ιντερ έφτασε σε σπουδαίες διακρίσεις.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ευχαρίστησε τον Σιμόνι για όλα όσα του έμαθε στο παρελθόν.

«Ο Σιμόνι δεν ήταν μόνο ένας προπονητής για εμένα. Αν τον σκεφτώ σήμερα, τον θεωρώ σοφό και καλό άνθρωπο, ο οποίος δεν σε ανάγκασε να κάνεις πράγματα. Αντί αυτού, σου εξηγούσε γιατί αυτά τα πράγματα ήταν σημαντικά. Σκέφτομαι έναν δάσκαλο, όπως σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήξαμε τα Χριστούγεννα. Ηταν ο μαέστρος και ήμασταν η ορχήστρα.

Έτσι τον θυμάμαι, με αυτό το χαμόγελο, την ήρεμη φωνή του, τις πολύτιμες συμβουλές του. Θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει περισσότερα, αλλά κερδίσαμε μαζί, το πράγμα που πάντα μας συνιστούσε. Ευχαριστώ δάσκαλε, με δίδαξες περισσότερο από ό,τι θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ».