Ο Αντρέα Ανιέλι τόνισε ότι θέλει να κάνει διάλογο με τους ανθρώπους της UEFA σχετικά με τη European Super League.

Έτοιμος να προχωρήσει ακόμα περισσότερο τον διάλογο, σχετικά με την European Super League, υπογραμμίζοντας ότι δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ  αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση τρέφει σεβασμό προς τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε ο Αντρέα Ανιέλι.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, η οποία μαζί με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα  δεν έχει «αποσυρθεί» ακόμη από την ιδέα της νέας ευρωπαϊκής Λίγκας σε δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Πέμπτη (1/7) κατέθεσε ερώτημα προς το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να καταδείξει εάν οι FIFA και UEFA παραβιάζουν τους νόμους ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  εμποδίζοντας τους συλλόγους στη δημιουργία της European Super League τον περασμένο Μάιο.

«Επαναβεβαιώνω την πρόθεσή μας να κάνουμε έναν διάλογο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αποτελούν τη βάση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν φοβόμαστε τις απειλές και είμαστε βέβαιοι ότι η νομική μας δράση θα οδηγήσει σε ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά η πραγματική επιτυχία θα ήταν αν πρώτα απ’ όλα επιστρέψουμε σε διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της ομάδας του Τορίνο.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο ιδιοκτήτης των «μπιανκονέρι» αναφέρθηκε και στην ένταση που υπήρξε τους προηγούμενους μήνες γύρω από την European Super League, αλλά και την ρήξη που δημιουργήθηκε στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, με τον τελευταίο να τον χαρακτηρίζει «φίδι».

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα παίξουμε στο Champions League στη σεζόν 2021/2022. Έχω σεβασμό για τον Τσέφεριν, αλλά όσοι εργάζονται στον επιχειρηματικό κόσμο ξέρουν τι σημαίνει ο σεβασμός στη μη αποκάλυψη μίας συμφωνίας. Οπότε, απ’ τη στιγμή που παραιτήθηκα αμέσως από όλες τις θέσεις μου, πιστεύω ότι έχω ενεργήσει σωστά. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα εξομαλύνει όλες τις παρεξηγήσεις που έχουν συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.