Ακολουθώντας αντίθετα δρομολόγια, ο Λούκα Πελεγκρίνι ανήκει κι επίσημα πλέον στη Γιουβέντους, με τον Λεονάρντο Σπινατσόλα να γίνεται και τυπικά παίκτης της Ρόμα. Τρομερό κέρδος έβγαλαν οι «μπιανκονέρι» με την πώληση του 20χρονου αριστερού μπακ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν τα ιατρικά τεστ την Κυριακή, υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους και πλέον ανήκουν σε νέες ομάδες, κάνοντας το δρομολόγιο Τορίνο – Ρώμη με… διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Λεονάρντο Σπινατσόλα από τη «Γηραιά Κυρία» μετακόμισε στους «τζιαλορόσι» έναντι 29,6 εκατομμυρίων ευρώ, αν και η Γιουβέντους τον είχε αποκτήσει μόλις έναντι, 2,9 εκατομμυρίων! Βέβαια, λόγω και της συμφωνίας για τον Πελεγκρίνι, οι δύο σύλλογοι όφειλαν να τα βρουν με τέτοιο τρόπο ώστε το deal να μπορεί να προσαρμοστεί στο FFP (όπως το έκαναν οι Βαλένθια και Μπαρτσελόνα με τους Σίλεσεν και Νέτο).

Από την πλευρά του, ο Λούκα Πελεγκρίνι άφησε τη Ρώμη για να μετακομίσει στο Τορίνο και να γίνει ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, η οποία πλήρωσε για εκείνον 26,6 εκατομμύρια ευρώ. Συμβόλαιο τεσσάρων ετών υπέγραψαν με τις νέες τους ομάδες και οι δύο ποδοσφαιριστές σε αυτό το … trade, στους ρυθμούς και του χαμού που γίνεται στο NBA!