Ο Πατρίς Εβρά σχολίασε την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουβέντους για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως στο Τορίνο δεν είχε την αγάπη και τον σεβασμό που χρειαζόταν.

Ο Πατρίς Εβρά εξέδωσε στις 28 Οκτωβρίου την αυτοβιογραφία του με τίτλο «I love this game» και σε αυτό το πλαίσιο παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». Μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους αναφέρθηκε στον λόγο της αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη «Μεγάλη Κυρία», τονίζοντας πως ο Πορτογάλος σταρ ήταν ο ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη «Γιούβε».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Πατρίς Εβρά για την αποχώρηση του «CR7» από τη Γιουβέντους:

«Ο Κριστιάνο έφυγε γιατί χρειάζεται αγάπη και σεβασμό. Κατάλαβε ότι στο Τορίνο ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της Γιουβέντους. Αλλά πολλοί ξεχνούν ότι η κατάκτηση της Serie A είναι άθλος κάθε χρόνο. Αν ρωτήσετε τον Ανιέλι, ο πραγματικός στόχος της Γιουβέντους κάθε χρόνο για αυτόν είναι πάντα να θριαμβεύει στο πρωτάθλημα, όχι στο Champions League. Οι κριτικές που δεχόταν ο Ρονάλντο στην Ιταλία ήταν γελοίες και μάλιστα λίγο υποκριτικές.

Στη συνέχεια, τα λόγια του Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου, όταν είπε “ο Κριστιάνο δεν θα παίξει όλα τα παιχνίδια”, είχαν επίσης το βάρος τους. Δεν χρειάζεται να λέμε ορισμένα πράγματα δημόσια, πείτε τα ιδιωτικά. Γιατί ο Κριστιάνο τα νιώθει και επηρεάζεται από αυτά. Εν ολίγοις, ο Ρονάλντο φοβόταν ότι θα θεωρηθεί ο κύριος υπεύθυνος για τις αποτυχίες. Επιπλέον, ακόμα κι αν έπαιζε για τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους, η μόνη αληθινή αγάπη του Κριστιάνο είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επειδή μόνο εκεί βρήκε τον σεβασμό και την αγάπη που περίμενε. Στο Μάντσεστερ, κανείς δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να τον επικρίνει, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη όταν ήταν στη Γιουβέντους. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αποχώρησή του. Έτσι, μόλις του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ, δεν το σκέφτηκε δύο φορές. Η Γιουβέντους έπρεπε να καταλάβει ότι ο Κριστιάνο απαιτεί αγάπη και σεβασμό. Όταν τα παραλαμβάνει, ο Κριστιάνο δίνει τη ζωή του για σένα».