Σπουδαία εμφάνιση και νίκη από την Αταλάντα μέσα στο «Alianz Stadium», επικρατώντας 1-0 της Γιουβέντους που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Της έκλεισε το… σπίτι! Η εξαιρετική Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι πέρασε από το «Alianz Stadium», επικρατώντας 1-0 της Γιουβέντους που συνεχίζει να απογοητεύει και να δείχνει πως δεν μπορεί να συνέλθει με τίποτα, μένοντας μακριά από την τετράδα της βαθμολογίας.

Με διάθεση να μην πάρουν μεγάλα ρίσκα ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες, σε ένα ισορροπημένο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Αταλάντα πατούσε καλύτερα, πίεζε και προσπαθούσε να δημιουργήσει και βρήκε το γκολ πριν το μισάωρο όταν ο Ζαπάτα με υπέροχο διαγώνιο σουτ (28’) «εκτέλεσε» τον Σέζνι για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σαστισμένοι, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και πήγαν στα αποδυτήρια όντας με την πλάτη στον τοίχο.

Το δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό, αφού η Γιουβέντους καλούνταν να αντιδράσει, πήρε τα ηνία και πίεζε. Είχε κλείσει στο μισό γήπεδο την Αταλάντα, η οποία ψαχνόταν κυρίως στην κόντρα-επίθεση αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει και απειλούσε μέσα από στατικές φάσεις, καμία εκ των οποίων όμως δεν εκμεταλλεύτηκε και γνώρισε την πέμπτη φετινή της ήττα. Στις καθυστερήσεις μάλιστα, ο Ντιμπάλα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.