Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως έχει λειτουργήσει νόμιμα, αλλά και ό,τι θα συνεργαστεί με τις Αρχές εξέδωσε η Γιουβέντους μια μέρα μετά την είδηση της έρευνας ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Υπό έρευνα για ψευδή τήρηση λογιστικών στοιχείων βρίσκεται η Γιουβέντους, η οποία αν κριθεί ένοχη κινδυνεύει με πρόστιμο ή αφαίρεση βαθμών.

Πιο συγκεκριμένα η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία βρέθηκε στα γραφεία της «Γηραιάς Κυρίας», όπου και κατέσχεσε έγγραφα για μεταγραφές αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες έγιναν το 2019 και το 2020. Τόσο ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι» Αντρέα Ανιέλι, όσο ο αντιπρόεδρος τους Πάβελ Νέντβεντ, αλλά και ο πρώην διευθυντής τους Φάμπιο Παρατίτσι, ο οποίος είναι σήμερα στην Τότεναμ βρίσκονται υπό έρευνα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Τορίνο προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία διαβεβαιώνει ό,τι συνεργάζεται με τις Αρχές, αλλά και πως είναι βέβαιη ό,τι θα ξεκαθαρίσει τη θέση της στην οικονομική έρευνα που αφορά τον σύλλογο.

«Η Γιουβέντους αναγνωρίζει ότι η Εισαγγελία του Δικαστηρίου του Τορίνο έχει ξεκινήσει έρευνες εναντίον της Εταιρείας και ορισμένων από τα σημερινά στελέχη της (Αντρέα Ανιέλι, Παβέλ Νέντβεντ και Στέφανο Σεράτο) σχετικά με τα “Έσοδα από δικαιώματα εγγραφής παικτών.

Η Εταιρεία συνεργάζεται με τους ερευνητές και την CONSOB και πιστεύει ότι θα διευκρινίσει κάθε πτυχή που την ενδιαφέρει, καθώς πιστεύει ότι ενήργησε σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την προετοιμασία των οικονομικών εκθέσεων, σύμφωνα με τις λογιστικές αρχές και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική στον ποδοσφαιρικό κλάδο και τις συνθήκες της αγοράς» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτή.