Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα και το πόσο σημαντικός ήταν για την Νάπολι και όχι μόνο.

Χιλιάδες φίλοι της Νάπολι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Σαν Πάολο, πριν από τον αγώνα με τη Ριέκα στο Europa League, για να τιμήσουν τη μνήμη του «Ντιεγίτο» τραγουδώντας το γνωστό «Ηo visto Μaradona».

Αργότερα στο γήπεδο όλοι οι παίκτες και ο Τζενάρο Γκατούζο παρουσιάστηκαν φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «10» και μετά την αναμέτρηση ο Ιταλός προπονητής θυμήθηκε συγκινημένος τις στιγμές που έζησε με τον Μαραντόνα.

«Ο Μαραντόνα και εγώ, πόσες όμορφες αναμνήσεις. Δειπνήσαμε μαζί πολλές φορές. Πέθανε, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα πεθάνει ποτέ. Έκανε τόσα πολλά εξαιρετικά πράγματα, ίσως έκανε ένα λάθος στην ιδιωτική του ζωή, αλλά θα μείνει πάντα ζωντανός. Ήδη από χθες (σ.σ: προχθές) θα μπορούσε κάποιος να δει ότι η πόλη είχε έναν διαφορετικό αέρα» είπε ο Γκατούζο και συμπλήρωσε:

«Ο Ντιέγο είναι ένας θρύλος, είναι από έναν άλλο πλανήτη. Θα μείνει πάντα μαζί μας. Θα κάνει τώρα παρέα με πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής μου. Τώρα πρέπει να εργαστούμε και να συνεχίσουμε έτσι, στην πόλη θα μιλάμε για πάντα για τον Ντιέγκο. Αυτός έκανε έναν λαό να ονειρευτεί, εδώ είναι πιο σημαντικός από τον Σαν Τζέναρο (σ.σ: πολιούχος και άγιος της πόλης) και πολλοί άνθρωποι φέρουν το όνομά του. Ελπίζουμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό τρόπαιο και να το αφιερώσουμε σε αυτόν».