Η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο στόχαστρο του Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για ψευδή λογιστικά στοιχεία.

Οι Αντρέα Ανιέλι, Πάβελ Νέντβεντ, Φάμπιο Παρατίτσι και άλλοι νυν και πρώην διευθυντές της Γιουβέντους βρίσκονται υπό έρευνα για υποτιθέμενες παρατυπίες στα λογιστικά του συλλόγου. Κάπως έτσι, εμπλέκεται και ο πρώην σταρ των «μπιανκονέρι», Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο όπως επιβεβαίωσε κι επίσημα η «Γηραιά Κυρία», η εισαγγελία διεξάγει νέα έρευνα.

Στην Ιταλία μάλιστα, αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Τορίνο θα μπορούσε να ανακρίνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο πλαίσιο της έρευνας για φορολογικές απάτες που αφορούν την Γιουβέντους.

Η σχετική ανακοίνωση των «μπιανκονέρι» αναφέρει:

«Η εταιρεία ανακοινώνει ότι σήμερα έλαβε ενημέρωση για νέα έρευνα από τον εισαγγελέα προς την εταιρεία και κάποιους εκπροσώπους της (Αντρέα Ανιέλι, Πάβελ Νέντβεντ, Στέφανο Σεράτο, Τσεζάρε Γκαμπάσιο).

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Γιουβέντους η νέα έρευνα δεν αλλάζει την υπόθεση και τις έρευνες, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή (26/11).

Η υπόθεση αφορά μεταξύ άλλων μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ρονάλντο στο Τορίνο, και η οποία είναι πιθανό να σχετίζεται με το ύψος του μισθού που την περίοδο της πανδημίας ή την αποζημίωση που έλαβε πριν φύγει για το Ολντ Τράφορντ αυτό το καλοκαίρι».

Ο Ρονάλντο αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Γιουβέντους , επιστρέφοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συμφωνία 15 εκατομμυρίων ευρώ συν 8 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα. Μετά την αποχώρησή του ο ιταλικός σύλλογος κατέγραψε απώλεια κεφαλαίου 14 εκατομμυρίων ευρώ.