Οι μεταγραφές ιταλικών ομάδων την περίοδο 2019-2021 είναι στο στόχαστρο έρευνας, για παρατυπίες.

Την αποκάλυψη κάνει η ιταλική εφημερίδα «Repubblica» σημειώνοντας ότι ενήμεροι για την υπόθεση είναι τόσο ο πρόεδρος της ιταλικής Λίγκας όσο και ο ομόλογός του της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας.

Αναφέρονται συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η μετακίνηση του Βίκτορ Όσιμεν από τη Λιλ στη Νάπολι, όπως και οι ανταλλαγές του Αρτούρ με τον Μίραλεμ Πιάνιτς που έκαναν Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα και Ντανίλο-Ζοάο Κανσέλο που συμφώνησαν οι «μπιανκονέρι» με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Όσιμεν φαίνεται… περίεργο το γεγονός ότι ενώ οι «παρτενοπέι» φάνηκε να δίνουν τέσσερις παίκτες στη Λιλ, οι τρεις εξ αυτών τελικά έπαιξαν σε ιταλικές ομάδες στις μικρότερες κατηγορίες και τελικά μόνο ο ένας πήγε στους Γαλλούς, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί.

Και για τη Γιουβέντους υπάρχουν… σκιές καθώς καθώς φαίνεται άλλα χρήματα να δόθηκαν για τις μεταγραφές και άλλα να δηλώθηκαν επίσημα με το κέρδος να φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Εξετάζεται κατά πόσο αυτό έγινε για να μην φαίνεται παραβίαση του Financial Fair Play.