Ο Φάμπιο Καναβάρο μίλησε για την έξαρση του κορονοϊού, τονίζοντας πως η Ιταλία και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα πρέπει παραδειγματιστούν από τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού από την Κίνα.

Ο Ιταλός εργάζεται στην Κίνα και συγκεκριμένα ως προπονητής της Κουανγκτσόου Έβεργκραντ. Ο Καναβάρο δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του καθώς είναι κλεισμένος στο σπίτι του στην Κίνα εξαιτίας του Covid-19.

«Από τη στιγμή που έφτασα στη Κίνα, πέρασα τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ηταν η τρίτη φορά που το έκανα αυτό. Με μέτρησαν και με θερμόμετρο. Στη συνέχεια συμπλήρωσα μία φόρμα που ρωτούσε για το που ήμουν και με ποιους ανθρώπους συναναστράφηκα. Από τη στιγμή που εισέρχεσαι στην Κίνα, παραμένεις σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Αμα έχεις ένα μέρος για να μείνεις θα παραμείνεις εκεί. Αλλιώς σου βρίσκουν ένα ξενοδοχείο.

Να θυμίσουμε πως οι περιορισμοί στην Κίνα διήρκεσαν για περισσότερους από δύο μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό». Ο Καναβάρο συνέχισε λέγοντας: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Απλά πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και να προφυλαχθούμε.

Στην Ιταλία έχουμε καταλάβει την σοβαρότητα του κινδύνου. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει και μένει στα σπίτια του.

Ο πατέρας μου όμως δυσκολεύεται να αλλάξει την καθημερινή του ρουτίνα. Θέλει να αγοράσει τσιγάρα από το περίπτερο και να βρεθεί με τους φίλους του.

Του έδωσα όμως να καταλάβει, πως αν συνεχίσει να το κάνει αυτό, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του αλλά και όλων γύρω του.

Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Το ίδιο συνέβη και στη Κίνα. Ειμαι περήφανος πάντως για τον τρόπο αντιμετώπισης από την χώρα μου».