Ο Μάσιμο Καρέρα είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μπάρι, παρουσιάστηκε και σχολίασε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ΑΕΚ παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Μπάρι.

Ο Καρέρα εξήγησε γιατί αποδέχθηκε την αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της ιταλικής ομάδας, Λουίτζι Ντε Λαουρέντις ενώ αναφέρθηκε στους στόχους του.

«Αγωνίστηκα στην Μπάρι και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Ενθουσιάστηκα από το πάθος του προέδρου και γι’ αυτό αποδέχθηκα την πρόταση που μου έκανε. Τώρα πρέπει να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και να αξιολογήσω τους ποδοσφαιριστές μου.

Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι πάθος και συναίσθημα. Θα πρέπει να βγαίνει από την καρδιά. Ήμουν ποδοσφαιριστής πριν από τα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Πρέπει να μιλήσω με τους παλαιότερους εξ αυτών».

Ο Μάσιμο Καρέρα ήταν συμπαίκτης στη Γιουβέντους, αλλά και άμεσος συνεργάτης στην εθνική Ιταλίας του Αντόνιο Κόντε. Όπως δήλωσε ωστόσο, ο νυν τεχνικός της Ίντερ δεν τον επηρέασε στην τελική του απόφαση.

«Δεν με συμβούλευσε ο Κόντε να έρθω εδώ. Μεγάλωσα προπονητικά έχοντας δουλέψει μαζί του. Όταν εργάστηκα ως πρώτος προπονητής έβαλα την δική μου σφραγίδα, αλλά κάτι έμεινε από εκείνον. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους παίκτες της Μπάρι να εξελιχθούν».

Η ιταλική ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου της Serie C.