Η σκοπιμότητα πήρε το πηδάλιο και κάπως έτσι, Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν στο άνοστο αλλά απόλυτα δίκαιο 0-0.

Η Μίλαν ήθελε να παραμείνει κοντά στην Ιντερ στο κυνήγι του τίτλου, η Γιουβέντους να προσπεράσει την Αταλάντα και να βρεθεί στην 4άδα, όμως το ιταλικό DNA δεν μπορεί να το διώξεις. Και δεν θέλεις βασικά. Rossoneri και Bianconeri προτίμησαν να πετάξουν από πάνω τους ένα δύσκολο ματς χωρίς να χρεωθούν και αυτό έγινε στο Μιλάνο έπειτα από ένα 0-0 με μετρημένες φάσεις. Η Μίλαν είναι πλέον στο -4 με ματς περισσότερο από την Ιντερ, ενώ η Γιουβέντους στο -1 με επίσης αγώνα περισσότερο από την 4άδα.

Δυνατά μπήκε στο ματς η Γιουβέντους και είχε καλή στιγμή στο 11’ με το αριστερό του Κουαδράδο που πέρασε άουτ, όμως μετά το πρώτο τέταρτο η Μίλαν με πίεση ψηλά και μαχητικότητα κέρδισε περισσότερες μπάλες στο κέντρο και κατοχή. Στο 20’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Rossoneri όταν ο Λεάο συνδυάστηκε με Ζλάταν και Μπραΐμ Ντίαθ αλλά το το σουτ του από το όριο της περιοχής απέκρουσε ο Σέζνι.

Ο Στέφανο Πιόλι αναγκάστηκε να βγάλει στο 28’ τον Ιμπραΐμοβιτς και να βάλει τον Ζιρού και το πρώτο μέρος έφυγε με την ομάδα του να περνά περισσότερο χρόνο στο αντίπαλο μισό αλλά να έχει μία μόνο αξιοσημείωτη φάση μέχρι την ολοκλήρωση των 45’, το μακρινό σουτ του Καλάμπρια στο 30’ που πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι.

Περισσότερα σε λίγο…