Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στο σημερινό ποδόσφαιρο και τους αναλυτές ποδοσφαίρου.

Ο «θεϊκός κοτσιδάκιας» είχε μεγάλη απήχηση όχι μόνο για τον τρόπο που έπαιζε ή για όλα όσα έκανε εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και για εκείνα που έλεγε έξω από τα γήπεδα. Βέβαια, ποτέ του δεν ήθελε να ήταν πρώτο θέμα ή να βγάζει στη φόρα την προσωπική του ζωή.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε σπάνια τον βλέπει κάποιος είτε στην τηλεόραση, είτε για να μιλήσει δημοσίως. Οταν όμως το κάνεις οι δηλώσεις του προκαλούν ντόρο. Οπως στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη «La Repubblica».

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για το μοντέρνο ποδόσφαιρο αλλά και γι’ αυτούς που σήμερα έχουν πάρει θέση αναλυτή σε κάποιο κανάλι.

«Γιατί δεν εμφανίζομαι πλέον στην τηλεόραση; Επειδή δεν μου αρέσει να κρίνω τους άλλους. Ποτέ δεν μου άρεσε. Βλέπω πρώην ποδοσφαιριστές που συμπεριφέρονται σαν ειδικοί αναλυτές. Κάνουν τους καθηγητές. Εγώ, όμως, τους θυμάμαι να μην μπορούν να δώσουν τρεις πάσες ούτε με τα χέρια», τόνισε χαρακτηριστικά.