Μπάσιμο και στο ιταλικό ποδόσφαιρο θέλουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες της Λιλ.

Η επενδυτική εταιρεία Merlyn Partners με έδρα το Λουξεμβούργο που αγόρασε τη Λιλ πριν από δύο χρόνια, επιδιώκει να εξασφαλίσει τον έλεγχο της Σαμπντόρια, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Σαμπντόρια, προτελευταία στη βαθμολογία στη Serie A, έφτασε στην ακμή της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο σύλλογος της Γένοβα εξασφάλισε τον μοναδικό εθνικό τίτλο του με μια ομάδα που είχε ως ηγέτες τους, Τζανλούκα Βιάλι και Ρομπέρτο Μαντσίνι. Επλήγη σκληρά από την πανδημία Covid-19, και πωλείται ως μέρος μιας διαδικασίας που αποσκοπεί στην αποπληρωμή των πιστωτών του πρώην προέδρου και ιδιοκτήτη του συλλόγου, ο οποίος έχει εμπλακεί σε υπόθεση φερόμενης πτώχευσης.

Η Merlyn Partners, υπέβαλε δεσμευτική πρόταση για τη Σαμπντόρια το Σάββατο, με τις πηγές να αναφέρουν ότι η προσφορά πρόκειται να λήξει αύριο Τετάρτη.

Η Σαμπντόρια ανέφερε ζημιά 24 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος πέρυσι, ενώ το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος διαμορφώθηκε σε 90,4 εκατομμύρια ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το 2021, η έτερη ομάδα της Γένοβα, Τζένοα, αγοράστηκε από την επενδυτική εταιρεία 777 Partners με έδρα το Μαϊάμι, για να ενταχθεί σε μια σειρά ιταλικών ποδοσφαιρικών συλλόγων που ανήκουν σε επενδυτές των ΗΠΑ.