Ο Βίκτορ Οσιμέν περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος στη Νάπολι, όμως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ιταλία.
Ο Νιγηριανός μίλησε σε Μέσο της Ιταλίας για τις μεγάλες δυσκολίες και την έντονη κριτική που δέχθηκε πριν καθιερωθεί στη Νάπολι, ενώ αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει στην πατρίδα του αλλά και στο δέσιμο της ομάδας του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την κριτική που έχει δεχθεί στο παρελθόν: «Όταν έφτασα στην Νάπολι υπήρχαν άτομα που έλεγαν ότι δεν θα σημείωνα ούτε 4 γκολ επειδή η Serie A είναι πρωτάθλημα που στηρίζεται στη δύναμη. Και έτσι είναι, όταν όμως μου λες ότι δεν μπορώ να κάνω ένα πράγμα, ακόμα και αν δεν το ξέρω, θέλω να το μάθω για να προκαλέσω αυτά τα άτομα. Όσοι έλεγαν εκείνα τα πράγματα, τώρα κρύβονται».
Για το αν τον ενδιαφέρει η φήμη: «Η φήμη σήμερα δεν σημαίνει κάτι για μένα, δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχουν πολλά διάσημα άτομα όμως ο τραπεζικός λογαριασμός τους είναι στο κόκκινο. Δεν είναι εύκολο να δείχνεις αγάπη στον κόσμο που ζούμε, για αυτό όταν έρχονται άτομα σε εμένα και δείχνουν εκτίμηση, με ευχαριστούν και μου λένε να συνεχίσω έτσι, για μένα είναι προνόμιο».
Για την πατρίδα του: «Όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουν μόνο να γίνω ποδοσφαιριστής, η κατάσταση για την οικογένειά μου ήταν σκληρή και πήγαινα να πουλήσω εφημερίδες και μπουκάλια νερού. Λατρεύω το Λάγκος, όταν έχω τέσσερις ημέρες ελεύθερες έρχομαι εδώ, μου αρέσει να είμαι μέσα στον κόσμο. Λατρεύω τα πάντα, το στρες, τα vibes, την αγάπη, τη ζήλεια».
Για το ισχυρό δέσιμο της Νάπολι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ο Ντιέγκο είναι για μένα ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, δεν θα υπάρξει κάποιος που να μπορέσει να κάνει κάτι στην Νάπολι που να μπορεί να συγκριθεί με όσα έκανε εκείνος».