Ιδιαίτερη μνεία στο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει στην Μίλαν ο Μάρκο Τζιαμπάολο έκανε ο Κρίστοφ Πιάτεκ, τονίζοντας ότι στις προπονήσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικός προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να αφομοιώσουν το σύστημά του.

«Δεν βρισκόμουν σε καλή κατάσταση μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία και δεν είναι καθόλου εύκολο να μάθεις το σύστημα του Τζιαμπάολο και σίγουρα θα μου πάρει χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του προπονητή μου. Είναι πολύ απαιτητικός και πάντα έχει 15 επιλογές για κάθε κίνηση», ανέφερε αρχικά ο Πολωνός επιθετικός και πρόσθεσε:

«Ήταν δύσκολο στην pre-season όταν οι περισσότεροι από τους παίκτες δεν ήταν εκεί αλλά πλέον είμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα. Προσπαθώ να κάνω ό, τι μου λέει ο προπονητής μου, καθώς γνωρίζω καλά ότι εφόσον ακολουθήσω τις εντολές του θα βελτιωθώ και εγώ ως παίκτης».

Στη συνέχεια, ο διεθνής άσος, ο οποίος προετοιμάζεται για τα παιχνίδια με Σλοβενία και Αυστρία για τα προκριματικά του Euro 2020, υπογράμμισε: «Στην Ιταλία λένε ότι είναι ένας τυπικός Πολωνός σέντερ φορ καθώς βρίσκομαι πάντα εντός περιοχής. Τα στατιστικά δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα αλλά οι άνθρωποι μου λένε ότι χρειάζεται να δουλέψω για να παίξω εκτός της περιοχής του πέναλτι».