Μπορεί να… καρδιοχτύπησαν αλλά οι “τζαλορόσι” τα κατάφεραν στο 94′, έκαναν το 1-0 κοντρα στην Κάλιαρι και πλέον (με ένα ματς λιγότερο) είναι στο -4 από την κορυφή.

Η Ρόμα δεν άφησε λεπτό να πάει χαμένο, που πήρε την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να έχει φάσεις από νωρίς. Η Κάλιαρι ήταν σωστά παραταγμένη και παρέμενε συγκεντρωμένη. Έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς καμία μεγάλη ευκαιρία, μέχρι το 35′. Ο Περότι βρήκε τον Ναϊνγκολάν και αυτός σούταρε αμέσως, για να αποκρούσει ο Κράνιο με τις γροθιές. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου, το οποίο ήταν ισορροπημένο.

Το ίδιο ήταν και το δεύτερο μέρος, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο απλά για τους Ρωμαίους αν ο Κράνιο δεν απέκρουε την τραγική εκτέλεση πέναλτι του Περότι στο 52′. Ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς τις μεγάλες φάσεις, η Κάλιαρι κρατούσε το 0-0 πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε αλλά στις καθυστερήσεις ανατράπηκαν όλα… Στο 94′ ο Κράνιο, ο οποίος ήταν άψογος μέχρι τότε, έκανε τραγική έξοδο στο φάουλ του Κολάροβ και ο Φάσιο είπε “grazie” και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0!